MTB-tur til Silkeborg med en eller flere overnatninger og rutineret MTB-guide.

Silkeborg og Søhøjlandet omkring Himmelbjerget er kendt for nogle af Danmarks bedste MTB-spor. Det skal vi prøve på denne tur. Der bliver arrangeret en tur fredag og to ture lørdag af 2-4 timers varighed med lokale guider. Søndag kører vi evt. selv en tur inden hjemrejse, eller sammen med guiderne.

MTB spor, ture og park

Vi skal køre i Silkeborg Nordskov og Silkeborg Vesterskov. Desuden vil der være mulige ruter til Himmelbjerget, Danmarks tag (Sønderskoven) og Gjern Bakker. Vi får også mulighed for at besøge Silkeborg Bikepark. MTB-sporene ved Silkeborg er kendt som nogle af landets bedste.

Se mere her:

https://www.visitsilkeborg.dk/silkeborg/se-og-oplev/outdoor/mountainbike-i-silkeborg-soehoejlandet

 

Hotel og indkvartering

Vejlsøhus Sport & Outdoor hotel ligger midt i naturen og alligevel centralt i Silkeborg. Her starter MTB-sporene lige uden for døren.

Værelserne er individuelt indrettede og af forskellig størrelse. Der er både enkelt-, dobbelt- og familieværelser. På de største værelser kan der med opredning, være op til 6 personer. Enkeltværelser mod tillæg. På alle værelser er der eget bad og toilet med hårtørrer samt TV, el-kedel og gratis WiFi. Der er gratis parkering ved hotellet. Ophold er fra fredag til søndag. Mulighed for tilkøb af ekstra nætter. Ophold er med  morgenbuffet og mulighed ofr tilkøb af aftensmenu.

Hotellet har ”Bike Pit” med værktøj, luft, og mulighed for vask af MTB. Desuden er der aflåselig MTB-parkering.

Fra hotellets restaurant, lounge og terrasse er der udsigt over AQUA Akvarium og Dyrepark, hvortil alle deltagere har fri adgang. Det er derfor en god mulighed at hele familien kan deltage på turen, selvom ikke alle cykler MTB. Silkeborg gågade og havnen ligger kun ca. 2 km. fra hotellet.

For deltagere der vælger at ankomme torsdag, kan der arrangeres en lille MTB-tur torsdag aften.

 

 

MTB Guider

Vi har lavet en aftale med nogle lokalkendte cykelguider. Guiderne vil arrangere ture på forskellige niveauer og for både børn og voksne. Antal niveauer er afhængigt af deltagerantal.

 

Andre Aktiviteter

For eventuelle deltagere, der ikke ønsker at køre MTB, er der masser af andre aktivitetsmuligheder.  Hotellet deler park med ”AQUA Akvarium og Dyrepark”, hvortil alle deltagere har gratis adgang. Fra hotellet er der desuden kun 1 km. til en af Danmarks reneste badesøer – Almindsø. Det vil også være muligt at komme på sejltur med verdens ældste hjuldamper – Hjejlen, eller en af de andre turbåde der bl.a. sejler til Himmelbjerget. Kun få hundrede meter fra hotellet er det desuden muligt at fiske eller spille minigolf. Der er flotte vandre og løbestier i skovene og langs søerne omkring hotellet, der desuden er beliggende i behagelig gåafstand til Silkeborgs hyggelige havn og gågade.

Turen inkluderer:

Ikke inkluderet: